מצרכים
8 ביצים
150 גרם סוכר
מקל וניל או תמצית וניל
לימון
חצי כוס כרמל-סוכר
1 ליטר חלב
הוראות הכנה
20 מנות
שלב 1:
- מכינים חצי כוס קרמל - סוכר על אש קטנה עד שנהיה נוזלי.
- לוקחים תבנית סיליקון ל"קוגלהוף"
- יוצקים את הקרמל אל תחתית התבנית ומפזרים על כל שטח הפנים של התבנית.
שלב 2:
- בסיר, מביאים לרתיחה: 1 ליטר חלב, 150 גרם סוכר, מקל וניל או תמצית וניל, גרידה של לימון 1
שלב 3:
- במערבל מזון עם וו מטרפה, מטריפים 8 ביצים ו150 גרם סוכר
שלב 4:
- יוצקים לאט לאט את החלב הרותח אל תוך הבלילה של הביצים, תוך כדי עירבוב
- נותנים לכל הבלילה לנוח כ 10 דקות
- מוציאים את הקצף ויוצקים את כל הנוזל אל תוך התבנית עם הקרמל.
שלב 5:
- מכניסים לתנור בתוך תבנית עם מים ( בן מארי) במשך 30 דקות על 180 מעלות
- מקררים יום שלם במקרר
- הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מנערים את התבנית כדי שהקרמל ייפרד מהסיליקון ומגישים
- אפשר להגיש עם ריבת חלב, עם קצפת, עם גנאש שוקולד, עם ציפוי של שוקולד לבן או כל שגעון שבא לכם לנסות