פלאן ארגנטינאי

חדשות כיפה השף מריאנו שיינקמן- קייטרינג דרום אמריקאי 20/04/22 22:50 יט בניסן התשפב

צילום: ענת פייזר
צילום: ענת פייזר

מצרכים

8 ביצים

150 גרם סוכר

מקל וניל או תמצית וניל

לימון

חצי כוס כרמל-סוכר

1 ליטר חלב

הוראות הכנה

20 מנות

שלב 1:

- מכינים חצי כוס קרמל - סוכר על אש קטנה עד שנהיה נוזלי.

- לוקחים תבנית סיליקון ל"קוגלהוף"

- יוצקים את הקרמל אל תחתית התבנית ומפזרים על כל שטח הפנים של התבנית.

שלב 2:

- בסיר, מביאים לרתיחה: 1 ליטר חלב, 150 גרם סוכר, מקל וניל או תמצית וניל, גרידה של לימון 1

שלב 3:

- במערבל מזון עם וו מטרפה, מטריפים 8 ביצים ו150 גרם סוכר

שלב 4:

- יוצקים לאט לאט את החלב הרותח אל תוך הבלילה של הביצים, תוך כדי עירבוב

- נותנים לכל הבלילה לנוח כ 10 דקות

- מוציאים את הקצף ויוצקים את כל הנוזל אל תוך התבנית עם הקרמל.

שלב 5:

- מכניסים לתנור בתוך תבנית עם מים ( בן מארי) במשך 30 דקות על 180 מעלות

- מקררים יום שלם במקרר

- הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מנערים את התבנית כדי שהקרמל ייפרד מהסיליקון ומגישים

- אפשר להגיש עם ריבת חלב, עם קצפת, עם גנאש שוקולד, עם ציפוי של שוקולד לבן או כל שגעון שבא לכם לנסות

כתבות נוספות