אומלט טונה עשיר בחלבון

חדשות כיפה המותג ריו מרה 20/03/23 09:59 כז באדר התשפג

צילום: יחצ חול
צילום: יחצ חול

מצרכים

2 אריזות 160 גר טונה ריו מרה בשמן זית (24 גרם חלבון בכל קופסה)

5 ביצים

2 בצלים לבנים או סגולים

חופן פטרוזיליה

עלה דפנה

2 כפות פרמזן מגוררת

ניתן להוסיף : פרוסות פטריות, גבינה בולגרית, זיתים, בצל ירוק קצוץ

מעט שמן זית (לטיגון האומלט)

מלח

פלפל

הוראות הכנה

קולפים ופורסים דק את הבצלים, שמים בתבנית טפלון עם עלה הדפנה, מעט שמן זית וקורט מלח ופלפל, מטגנים מעט על אש בינונית ועם מכסה, הופכים אותם לעיתים קרובות עד שהם הופכים שקופים ורכים ללא השחמה.

קוצצים את הפטרוזיליה, מוציאים את עלה הדפנה מהבצל, טורפים היטב את הביצים בקערה.

מוסיפים לביצים נתחים קצוצים של טונה, פטרוזיליה והבצלים המטוגנים, מוסיפים את שאר התוספות שבוחרים על פי הטעם. מתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת טפלון בקוטר 24 ס"מ עם מעט שמן זית, כשהמחבת חמה יוצקים את התערובת המוכנה ומזיזים אותה מעט בעזרת מזלג כדי שתתבשל בצורה אחידה, הופכים אותה ומכסים מעט במכסה אם צריך.

כתבות נוספות