דג בקלה אפוי ברוטב איולי ובליווי יין לבן

חדשות כיפה 30/04/23 09:05 ט באייר התשפג

צילום: טקה סטודיו
צילום: טקה סטודיו

מצרכים

מטבוחה

4 נתחי פילה בקלה

שמן זית

פלפל שחור גרוס

לרוטב איולי:

1 ביצה

130 מ"ל שמן חמניות או שמן אחר שאינו זית

חצי לימון

1 שן שום קטנה

מלח

להגשה:

יין לבן

הוראות הכנה

על תבנית אפיה מרופדת, מרחו את המטבוחה ומעליה מניחים את הדג. מעל הדג מזגו שמן זית ופזרו פלפל שחור גרוס. אפו ב-170 מעלות למשך 10 דקות, או עד ששכבות הדג נפרדות זו מזו.

בינתיים, הכינו את האיולי: בכוס רחבה או קערית, שימו את כל חומרי הרוטב וטרפו במטרפה ידנית. כשהמיונז מתחיל להיווצר, ערבבו עמוקות ברוטב עד לאיחוד כל החומרים.

הוציאו את הדג מהתנור, ושימו כל נתח על צלחת הגשה. מעל הדג, צקו את הרוטב וצרבו אותו מלמעלה בעזרת מבער (או החזירו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 2-3 דקות).

הגישו עם כוס יין לבן.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות