מאפה פילו במילוי סלמון

חדשות כיפה באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא 09/01/23 09:56 טז בטבת התשפג

צילום: יחצ חלי ממן
צילום: יחצ חלי ממן

מצרכים

200 גרם פילה סלמון חתוך לרצועות דקות ( ללא העור)

חופן גדול של עלי תרד ומנגולד קצוצים ( כ 2 כוסות קצוצים)

1 עלה פילו ( בצק פילו מקורר- לא קפוא- של שמרית)

תיבול- מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מרססים מחבת לוהטת בתרסיס שמן ומאדים את הירק החתוך ל 2-3 דקות,

כאשר הוא מתחיל לאבד נפח מוסיפים את רצועות הדג ומערבבים. מטבלים

במלח ופלפל. כשרואים שרצועות הדג מתחילות לשנות צבע מכבים את האש.

מניחים להתקרר היטב לפני המשך הכנת מנה.

משטחים דף פילו, מניחים בקצה שלו הקרוב אלינו את הסלמון והירק. משאירים

שוליים של כ 2 ס"מ מכל צד של העלה פילו. ומתחילים לגלגל את הבצק על

התערובת. בסיום יצירת הגלילה סוגרים את את השוליים ומכווצים- אין צורך

להדביק- במהלך האפייה הן ישארו סגורות.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מרססים מעל ספריי שמן ואופים

בחום בינוני ( 180 מעלות) למשך כעשר דקות, עד שפני המאפה משחימים

ונעשים קראנציים.

רצוי לאכול ישר לאחר ההכנה.

כתבות נוספות