חתונה / אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 21:59 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב,

קצת מתביישת אני בדבר, אך כרגע אני בשנה שנייה של השירות הלאומי, ומרגישה את הרצון העז להתחיל לצאת (למטרת חתונה כמובן) אבל אני חושבת שעדיין אני לא 100% מוכנה. אמנם קרובה לשם מאוד... אז כרגע אני מחכה בסבלנות עד שארגיש 100% שלמה בזה. בעז"ה שנה הבאה אעשה מדרשה, שאני בטוחה שתעזור לי להשלים את התהליך הפנימי שלי לפני שאצא עם בחור

אך לאחרונה, בחודש-חודשיים האחרונים אני מרגישה שיש לי תשוקה מינית מאוד חזקה, ורצון עז לקיים יחסי אישות... זה בא לי לפעמים בחלומות. שלא מתמקדים בחוסר הצניעות שבדבר

כמובן, אלא בתחושה עצמה. שאיני בכלל מכירה ויודעת.

אני מניחה שזו גם תוצאה של חוסר הצניעות של דורנו האחרון בפרט, אך בסרטים וכו' אני מאוד

נזהרת ושומרת על עצמי לא להיחשף לדברים לא

ראויים. (בעברי נחשפתי, אך כבר כמה שנים שאני עושה בזה תשובה ונמנעת מאותם הדברים)

הייתי מעדיפה שהמצב יהיה אחרת,

אבל זה באמת מורגש אצלי חזק מאוד לאחרונה.. וקשה לי להמשיך ככה לצערי

מה אפשר לעשות במקרה כזה?

חוץ מלהתרחק ממראות לא צנועים עד כמה שניתן?

בסוף זה רצון טבעי שהגיוני שמתעורר בגיל הזה. ואוסיף שאלה קטנה- האם יכול להיות שהרצון הפיזי כן יכול להעיד גם על המוכנות הנפשית לחתונה? ויכול להיות שאני חושבת שאני עדיין לא מוכנה 100% רק מתוך החשש?

יש קשר בין הדברים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שהשאלות שלך קשות ומורכבות, אבל כדי לענות עליהן צריך לדעת את עמקי הנפש, וזאת יכולה לעשות רק מי שמכירה אותך היטב, לעומק הדברים. ועל כן חפשי לך חברת נפש אמיתית המבוגרת ממך או רבנית שתוכלי להיות פתוחה איתה ותתייעצי בנושא.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ