תפילין בטיול שנתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/03/24 18:03 יח באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 14 ואני נוהג כפי שהציע לי אבא שלי כל בוקר לפני שאני יוצא לבית הספר להניח תפילין ולהתפלל שחרית (אם אני לא מספיק מהודו, אז אני מתחיל מאשרי יושבי ביתך).

החודש אני אמור לצאת לטיול שנתי וכמובן שאני מתכוון לקחת איתי את התפילין, אבל אני לא חושב שאצליח להתפלל שחרית.

יש לי מספר שאלות:

1. אם אני מניח תפילין ואומר את ארבעת פרשיות התפילין ופרשת ציצית, האם יצאתי ידי חובה מצוות תפילין?

2. אני מרגיש קצת לא בסדר עם עצמי כשאני מוותר על התפילה. האם זה מותר בנסיבות האירוע?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרך שאתה משתדל לקיים מצוות הבורא.

א. מי שהניח תפילין ואמר את הפרשיות יצא ידי חובה, השאלה היא על התפילה.

ב. אתה צודק, נראה שאם אתה יוצא לטיול ברור שיהיה הרבה זמן פנוי שתוכל להתפלל. לכן תבדוק מתי אוכלים ותראה כמה זמן פנוי יהיה לך. אשריך שאתה מרגיש את צער התפילה, ובזכות זו הקב"ה ישמע צעקתך ויושיע את ישראל מכל צריו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ