תפילה בפורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/03/24 01:18 י באדר ב'

שאלה

אדם ששתה יין בפורים יכול לעלות חזן (בהנחה וכל המניין שתה)? האם יש הבדל בין רמות שכרות שונות?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיקר הנס בפורים היה בכך שמרדכי אמר לאסתר "אם החרש תחרשי" וביאר ביוסף לקח שאם לא תתפלי על הצלחה לא תבוא ההצלחה, אלא צריך תמיד להתפלל על ההצלחה, ולכן תפילה בצבור היא מעיקר הדין, ויש להתפלל גם בפורים באימה וביראה ולא להביא לידי צחוק וקלות ראש. על כן ראוי שהחזן לא יהיה אפילו מבוסם אלא יעמוד לפני הקב"ה באימה וביראה.

על כן החזן ישתדל להיות באימה והפחד אבל בדיעבד כל זמן שיודע את הנושא התפילה מוציא יד"ח.

פורים של שמחה

יהודה הלוי עמיחי