מאוד דחוף עבורי!! תודה רבה רבה על כל מה שאתם עושים אתם באמת מעולים! בבקשה בבקשה שתוכלו אני אשמח למענה לימים הקרובים או מחר ממשש ממש תודה רבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/03/24 19:22 יא באדר ב'

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

אשמח למענה מהיר כי זה דחוף לי לימים הקרובים מאוד מאוד!!…

תודה רבה רבה על כל מה שאתם עושים.

אז אם אמא שלי תלתה את הכביסה לפני שבת ואז היא התייבשה במהלך השבת (ראיתי שזה מותר מכיוון שלא אגע בזה בשבת) אז האם זה באמת מותר? ואם נפל בשבת הבגד מהחבל (הוא כבר התייבש) ואחותי החזירה אותו לחבל לאיפה שהיה … אין עם זה בעיה הלכתית נכון? תודה רבה רבה רבה פורים שמח ובשורות טובות ושוב תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. מותר לתלות לפני שבת אפילו כביסה רטובה.

ב. אם בכניסת שבת הבגד היה רטוב מאד, שיד הנוגעת בו יוכלה להרטיב בגד אחר, אין לגעת בו בשבת (מוקצה), אם בכניסת שבת היה הבגד אם לחות קטנה אפשר ללבוש בשבת.

שבת שלום

פורים של שמחה ואורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ