הכשרת air fryer

חדשות כיפה רבני כושרות 15/03/24 05:58 ה באדר ב'

שאלה

האם אפשר להכשיר אייר פרייר air fryer של חברת נינג’ה אם הכינו לפני עוף בלי הכשר? (בטוח לא היה שם טרייף אבל כן היה שם בשר בלי תעודת כשרות)

האם יש אופציה להכשיר דבר כזה?

או האם אפשר לזרוק את החלק של הגריל ולקנות חדש?

תשובה

שלום וברכה

הכשרתו של סיר טיגון יבש מורכבת, בשל הצורך להגיע לניקיון מוחלט של המכשיר. לשם כך נדרש פירוק של חלקו העליון וניקיון מעבר לגוף החימום. במידה ולא מצליחים לנקות אותו, אין להכשירו.

לאחר הניקיון, הכשרתו משתנה לפי השימוש שנעשה בו:

הכשרה מבשרי לחלבי/פרווה – יש להפעיל את המכשיר בדרגת החום הגבוהה ביותר, יחד עם הכלים בתוכו, למשך כחצי שעה. למנהג האשכנזים אין להכשיר כלים מבשרי לחלבי ולהפך, מחשש לבלבול בהמשך.

הכשרה ממטבח טרף – מכשיר זה טעון ליבון חמור. חלקיו של המכשיר עדינים ועלולים להתקלקל בליבון, ולכן אין להכשירו.

מכשיר כשר שאירעה בו תקלה – כאשר חיממו במכשיר חלבי מאכל בשרי או להפך, מאחר שחלקו העליון בדרך כלל איננו נקי, הוא זקוק לליבון חמור. הליבון עלול לקלקל אותו, ואין אפשרות להכשירו.

אם חלקו העליון של המכשיר היה נקי, ולפני התקלה לא היה שימוש חלבי או בשרי במכשיר יותר מ-24 שעות – ניתן להכשירו לאחר נקיונו על ידי הפעלתו בתוכנית החום המרבית למשך חצי שעה.

בברכה

יצחק דביר