הפלייה בין האחרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/24 16:06 ד באדר ב'

שאלה

שלום רב, כל החיים שלי ההורים שלי עשו הפליות בין אחי הבכור ולי , למרות , שהייתי ילדה טובה כל החיים שלי ולא בעייתית .אפילו הכינו צוואה ונישלו אותי מהירושה , ואחי שמח שאני לא מקבלת חלק . אני לא מעוניינת בחלק מהירושה , כנראה , שזה מה שהוחלט. שרק רוצה לדעת כמה שאני טובה והכל ,ההתנהגות הזאת למרות שאחי נצפה בבירור שהוא מנצל אותם . תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיקר עבודת האדם היא הוא עצמו וכפי מה שמשיג. אמנם קשה להבין אפליות, אבל העיקר הוא לא מה אדם מקבל אלא מה אדם נותן, ואם את טובת לב ועוזרת לזולת, זה עיקר יעוד האדם בעולם לתת לאחרים ולא לקבל מאחרים. על כן שמחי במה שאת והמשיכי תמיד לתת לאחרים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ