פירוש חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/03/24 15:26 ז באדר ב'

שאלה

חלמתי שאני מקבל כסף ממישהי (שאני זוכר את השם שלה אך אני לא מכיר אותה)כדי לתרום אותו בשמה למשהו דתי (סוג של טקס) עם ספר תהילים ושאני צריך להוסיף עוד כסף מעצמי. כשהגעתי למקום הייתה שם ממש מועצה כזאת רק של נשים שהייתה מורכבת מקהל שצופה, מישהי שמקבלת את הכסף ואחת ושמבקשת ממני להגיד ברכה. הן אמרו לי שמעכשיו הם יבחנו לי כל פרט ובפרט באישיות וכביכול פה אני לא ״יכול לוותר עליה״ (זה בערך מה שהבנתי)

קמתי מהחלום הזה ישר! כמובן מבולבל, אגב ביני לבין דת את אין קשר. מה זה בא להגיד?

אגב, החלום היה בבוקר ממש לפני שהתעוררתי (לא יודע אם זה פרט חשוב או לא)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני סבור שחלומות אינם נבואה לעתיד אלא ביטוי של חוויות ורגשות מההווה והעבר.

כדי לפענח חלום צריך לשוחח שעה ארוכה על המחשבות, הרגשות והחוויות שעברו עליך בימים האחרונים: דברים שקראת בספר או בעיתון, דברים שראית בחיים או בסרט.

אין בחלום תודעת זמן ברורה, מתערבבים בו ארועים מאתמול עם זיכרונות ילדות רחוקים.

מנקודת מוצא זו אתה יכול לנסות בעצמך לפתור את החלום או בשיחה אם אדם קרוב אליך.