פירוש חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/03/24 18:44 א באדר ב'

שאלה

חלמתי שירדו לי המים וביקשתי עזרה מקרובי משפחה אף אחד לא רצה לעזור לי הרגשתי לבד אף אחד לא התייחס, הייתי בחדר לידה וצעקו פתיחה מס 5 ו6, אך הלידה הייתה תקועה, לא יצא התינוק אשמח לפירוש חלום תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

החלום הוא שלך. הוא יכול לבטא נושאים שפגשת במקרה (כתבה בטלוויזיה) או נושאים שמעסיקים אותך (מחשבות על לידה או על תינוקות). על פי רוב הדברים מעורבבים. לכן כדי לפתור חלום צריך לברר מה החוויות שהיו לך בימים האחרונים ומה מטריד אותך בתקופה זו.

לי אין שום יכולת לדעת דברים אלו לכן אין לי מה לומר לך אודות החלום.

ההמלצה של חז"ל בכל מקרה של חלום מטריד - לומר בביהכ"נ, בברכת כהנים את התפילה הרשומה בסידור למי שחלם חלום.