ברית מילה שבוצעה בעבירה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/24 15:57 ד באדר ב'

שאלה

בברית של בני, הסנדק, תלמיד חכם ,אמר לאבי הבן "אני גוזר עליך לא להסתכל על הברית" מכיוון שאבי הבן פוחד מדם.

שאלתי היא:במידה והגזירה אכן גזירה ולא סתם מילים בעלמא ע"מ להרגיע את אבי הבן

1.האם האב קיים את המצווה או ביצע מצווה הבאה בעבירה כמו שהרמבם פסק שמי שפסע על חכם בדרכו לדוכן לא יצא,ומכאן אנו רואים שגם עבירה של גברא פוסלת מצווה?(הלכות כהנים)

2.האם התינוק צריך לעשות הטפת ברית או הברית כשרה ?

(אגב,האם נכון לומר שברית מילה תכליתה היא תוצאתה ולכן במקרה הזה אבי הבן קיים את המצווה וקל וחומר שהברית כשרה?)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הברית תקינה לחלוטין, אין כל חשש, התינוק לא צריך לעשות דבר אלא לגדול כיהודי טוב

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ