כישוף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/03/24 15:08 כד באדר א'

שאלה

פניתי אליך בנוגע לכישוף ואמרתה לי שאין לי אשמח לעזרה מה אני עושה כי לא הולך לי לא בזוגיות לא בעבודה ?

תשובה

שלום

כשיש משהו מהותי שהאדם מרגיש שהוא תקוע בו, כיוון הפעולה צריך להיות כפול לדעתי.

א. מבחינה רוחנית, למדנו ש'ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה'.

תשובה - לחפש במה האדם יכול להתקדם. את מה הוא יכול לתקן.

תפילה - לשפוך שיחו לפני הקב"ה. בנוסח הקבוע, במזמורי תהלים ובתפילה אישית.

צדקה - להפוך להיות צינור של חסד וצדקה כלפי אחרים. לפי היכולת כמובן.

ב. מבחינה מעשית, צריך לנתח לעומק איפה הבעיה בכל אחד מהתחומים, ואם צריך גם להסתייע מאנשים אחרים שיעזרו להבין. ואחרי זה לחשוב ולהכריע מה הכיוון המעשי שבו יש לפעול כדי לנסות ולתקן את המצב. אם נראה לך שאת לא מצליחה לעשות את זה לבד, מציע לשקול הסתייעות מאשת מקצוע מתחום הייעוץ הרגשי.

הכיוון נראה לך?