שמירת נגיעה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/24 21:11 ט באדר ב'

שאלה

שלום, אני רוצה לדעת האם יש חובת שמירת נגיעה בין בן לבת, אם כן למה חייב לשמור נגיעה? אתה יכול בבקשה לפרט ולהביא מקורות ולהרחיב בתשובתך

תשובה

שלום לך

איסור לגעת בין בן לבת הוא איסור תורה חמור כמו שנאמר בתורה 'לא תקרב לגלות ...'.

זה אינו שונה מאיסורים אחרים כמו אכילת מאכל לא כשר או חילול שבת.

יש בזה חומרה גדולה יותר בגלל שאתה גם חוטא וגם מחטיא את השני - האדם בו נגעת.

חומרה נוספת היא שאדם מתאווה ונמשך לכך וקשה מאד לפרוש, מה שאין כן באכילת מאכל אסור.

בהצלחה דוד לוי