אפיית פיצה בתחתית התנור

חדשות כיפה רבני כושרות 11/02/24 04:08 ב באדר א'

שאלה

שלום רב,

האם ניתן לאפות פיצה ישירות על גבי תחתית התנור ללא שום כלי המפריד בין תחתית תנור לבצק. מציין שמדובר בתנור בשרי שעברו 24 שעות מהשימוש האחרון בו ןהופעל למספר דקות על חום גבוה.

מה דין הפיצה שנאפתה? והאם ניתן לאפות ישירות על תחתית התנור במגע ישיר אוכל מסוים או שהתחתית נחשבת לאסורה לשימוש במגע ישיר עם המזון היות והתנור משמש גם לבשר וגם לחלב .

תשובה

שלום וברכה

הלכתית לא פשוט להתיר שימוש בתנור לבשרי וחלבי לסירוגין.

למתירים שימוש כזה יש להבטיח את נקיונו של התנור. ובוודאי שאין להניח על תחתית התנור אם אין מקפידים על נקיונה.

בדיעבד. אם התחתית היתה נקיה, ולא נפל עליה בשר ב24 השעות האחרונות - הפיצה לא נאסרה.

בברכה

יצחק דביר