שאלה
שלום הרב,
בצל שנחתך בסכין בשרית/התערבב עם כף בשרית
והוכנס לפשטידה שנאפתה בתנור חלבי
מה דין התנור והפשטידה?
בנוסף, פשטידה שהתפוח אדמה שלה בושל בסיר בשרי והוכנסה לתנור חלבי
מה עלי לעשות?
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום וברכה
לדעת רוב הפוסקים - בצל שנחתך בסכין בשרית או בא במגע עם כף בשרית נחשב לבשרי.
ולכן, אם נאפה בתנור חלבי יש להגעיל את הכלים.
דין הפשטידה תלוי בכלים שבה נאפתה, ולשם הכרעה נדרשים בירורים נוספים.
יש לציין שלנוהגים כגר"ע יוסף הדין שונה.
פשטידה שיש בה תפוח אדמה שבושל בסיר בשרי - אין כל בעיה לאפותה בתנור חלבי. (הבעיה היא רק במאכלים חריפים כגון בצל).
בברכה
יצחק דביר