הנהגה טובה שנחשבת לנדר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/01/24 16:53 יא בשבט התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

האם מי שמקפיד ליטול ידיים אחרי השירותים כשהוא באמצע לימוד תורה, נחשב לו הדבר כמנהג טוב ואם לא התכוון לעשות אותו בבלנ"ד - נחשב לו כנדר וצריך לעשות התרת נדרים?

מדובר במקרה שטעה לחשוב שמדובר בהלכה מפורשת, ואחרי בירור קצר הבין שמספיק נקיון בעלמא. תודה.

תשובה

שלום וברכה,

אכן, על פי ההלכה אין חובה ליטול ידיים מכלי אחר התפנות בשירותים, אלא רק לשטוף את הידיים.

אמנם על פי המקובלים נהגו ממש ליטול את הידיים. אך זה לא ההלכה הפשוטה.

ולכן, אם אדם עשה זאת מתוך חשיבה שזו ההלכה והתברר לו שאין בכך חובה, רשאי להפסיק לנהוג כך, אך אם עשה כך, משום שרצה להקפיד לפי המקובלים, וכעת רוצה להפסיק עליו לעשות התרת נדרים.