דיני אזכרה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/01/24 17:17 יא בשבט התשפד

שאלה

שלום רב, אבי נפטר בטו באדר תשפג ואני נוהג כמנהג אשכנז, האם אני מפסיק קדיש ב יד בשבט הקרוב ומתי ניתן לעלות לאזכרה שהרי מדובר בשושן פורים?

תשובה

שלום וברכה,

אכן, המנהג שאחר י"א חודשים פוסקים מלומר קדיש על ההורים, ולכן עליך לסיים לומר את הקדיש בי"ד בשבט הקרוב.

לגבי העלייה לקבר ועשיית האזכרה. מקדימים לעלות לקבר לפני פורים. וכדאי גם ביום הפטירה להרבות בלימוד תורה (יעויין חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמודים רכג-רכה, וילקוט יוסף אבלות סימן מ סעיף כד, הליכות שלמה על המועדים, ניסן-אב, פרק א' הערה 93, וקובץ מבית לוי חלק ט' עמוד נד סעיף מא בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל).

בהשתתפות באבלך.