גיור

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/01/24 14:37 כו בטבת התשפד

שאלה

בתעודת לידה כתוב שאני נוצריה למרות שלעולם לא הוטבלתי ואני מאמינה בה׳ מגיל מאוד קטן ויש לי אמונה גדולה השאלה שלי היא אם אני חייבת להתגייר? ואם כן איך עושים זאת למי אני פונה? אני ממש רוצה להתגייר ואני לא יודעת איך, אני רוצה בכך רק בשביל להיות הכי קרובה לבורא עולם ומוכנה לקבל על עצמי את כל ההלכות ולהיות יהודיה צדיקה ולעולם לא לחזור בי כל זה על מנת להיות הכי קרובה לה׳ הוא הציל אותי כל כך הרבה ואני חייבת להודות לו על הכל. בנוסף לכך, יש לי תינוק בן 4 חודשים אני יכולה לגייר אותו? אבא שלו יהודי ובתעודת לידה כתוב שהוא יהודי רק לי כתוב נוצריה אינני יודעת למה אשמח לעזרה תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

א. לגבי שאלתך למה כתוב בתעודת לידה שלך שאת נוצריה, תשאלי את הורייך בעניין.

ב. אם לאחר בירור יהדותך יתברר עדיין שאת לא יהודיה, הנך יכולה להכנס לתהליך גיור מסודר.

תחפשי באינטרנט "בקשה לפתיחת תהליך גיור בישראל" (מערך הגיור נמצא במשרד ראש הממשלה), ושם תקבלי הסבר מסודר על כל התהליך.

.ג. התינוק שלך מתגייר איתך, בתהליך שאת תעברי.

בשורות טובות