אמיתות ספרי הנביאים והכתובים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/24 23:24 ט באדר ב'

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה: אני ראיתי הרצאה של רב מסויים והוא הוכיח ב100% שתורת משה היא אמת, אבל מעניין אותי לדעת, איך אפשר אם בכלל להוכיח את ספרי הנביאים והכתובים? איך אפשר להוכיח שזה באמת המילים של ה' ולא סתם תוספות לתורה?תודה????

תשובה

שלום לך,

ספרי נביאים הם לא דברי אלוקים ישירות אלינו כמו התורה, אלא דברי אלוקים כמו שהנביא קיבל והבין. זה עבר את הסינון של הנביא ולכן קדושתם פחותה מקדושת ספר תורה שבו כתובים דברי אלוקים חיים.

ספרי הכתובים הם במדרגה פחותה יותר - הם נכתבו על ידי בני אדם ברוח הקודש.

רוב הדברים תלויים במסורת ולגבי ההוכחה תפני לרב שהוכיח .

בהצלחה דוד לוי