מותר לקרוא ספרים של התפתחות אישית/מעניינים בשבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/01/24 19:11 כו בטבת התשפד

שאלה

אני בא ממשפחה חילונית כולם לא שומרים שבת עכדיו התחלתי לעשות השתדלות ולשמור שבת הולך לבית כנסת רציתיצלדעת אם אפשר לקרוא בפרים רגילים בשבת בלי זה אין לי מה לעשות אני לא אצליח לשמור אני לבד ואם לא מה אפשר במקום?

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה בוודאי שחשוב לנצל את השבת ולעסוק בה בדברי תורה וענייניים רוחניים, אך כמובן שמעיקר הדין אין איסור גורף בקריאת ספרי חול. על כן אתה יכול לקרוא בספרי חול שמחזקים את נפשך ועוזרים לך להתפתחות האישית, במיוחד שבסופו של דבר זה יעזור לך בתהליך התשובה.

ברכה והצלחה