האישה לא רוצה לקיים יחסי אישות

חדשות כיפה רבני כושרות 03/12/23 10:08 כ בכסלו התשפד

שאלה

שלום לרב. האישה לא רוצה לקיים יחסי אישות ורוצה לעבור לגור בשכירות. מה אני יכול לעשות לפי ההלכה. כדי שלא יהיה הוצאת זרע לבטלה. האם אני יכול לצאת עם משהי אחרת גרושה או רווקה ולקיים איתה יחסי אישות. זה יהיה בסדר ולא יחשב כבגידה. כי ידוע שמי שבוגד/ת מקבל למעלה עונש כף הקלע. איך אני יכול לקיים יחסי אישות לפי ההלכה ללא אשתי עד שתגמר הבעייה.

תשובה

שלום וברכה

סירוב ליחסי אישות הוא אכן חמור ופוגע בהסכמיות הבסיסית שבין בני הזוג שעל דעתה נישאו.

קשה לשפוט מי צודק על פי שמיעת צד אחד, אך גם אם האשה אינה מתנהגת כראוי אין שום היתר לקיים יחסים עם אשה שאינך נשוי לה.

איסור זרע לבטלה אינו סיבה להתיר איסור אחר, ובעז"ה תצליח להימנע גם ממנו.

הקב"ה אינו מעמיד בנסיון מי שאינו יכול לעמוד בו, ואם הוא שם אותך בסיטואציה הזו כנראה שהנך חזק יותר ממה שאתה חושב.

פעל ככל יכולתך לשלום בית ושיפור היחסים ביניכם, ונסה להתחזק ולהימנע מהרהורים אסורים.

אין לי כל ספק שהקב"ה יראה את מאמציך ויסייע בידך.

בברכה

יצחק דביר