תליון עם קלף בבית הכיסא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/24 23:22 ט באדר ב'

שאלה

שלום לרב,

קנו לי שרשרת ועליה תליון בו יש קלף שנאמר שהוא כמו של מזוזה הקלף עטוף בפלסטיק שקוף מעליו כסף עם חריצים כך שעדיין ניתן לראות מה רשום על הקלף.

ידוע לי שמותר להיכנס עם דברי תורה לבית הכסא אם הם מכוסים בשני כיסויים,השאלה שלי האם הפלסטיק השקוף והכסף עם החריצים נחשבים לשני כיסויים או שעל זה צריך עוד 2 כיסויים כי ניתן לראות חלק מהמילים?

תודה ובשורות טובות

תשובה

שלום לך

קשה לענות בלי לראות, ב 2 כיסויים לפחות אחד צריך להיות לא שקוף כך שאם האותיות נראות, נראה שזה לא מספיק.

כל זה בהנחה שיש שם דברי קודש

בהצלחה דוד לוי