מזוזה בחו״ל בעת מלחמה בארץ

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/11/23 22:11 א בכסלו התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני מתגוררת בחו״ל עם בעלי ושני הילדים שלנו (הם בני 6 ו3 וחצי).עם המלחמה בארץ, האנטישמיות גדלה ומורגשת יותר מן הרגיל.רציתי לשאול את כבודו האם, לאור המצב, מוצר לשים את המזוזה של כניסת הבית, בתוך הבית. מטעמי בטחון בלבד.

בברכה ובתודה,

תשובה

שלום וברכה,

אם אתם חוששים ויש בכך סכנת נפשות מותר להסיר את המזוזה.

אולם צריך לדעת ששנים רבות עם ישראל השאיר מזוזות, וסמך על כך שהמזוזה היא סגולה גדולה לשמירה. כפי שכתוב על המזוזה את שם השם בראשי תיבות ש.ד.י = שומר, דלתות, ישראל.

כמובן, שאתם מוזמנים לעלות לארץ ישראל. המקום הטבעי של עם ישראל.

בארץ ישראל לא שמעתי על מישהו שנאלץ לחשוש ולהוריד את המזוזה.

בהצלחה רבה,

הלל