שמע ישראל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/10/23 14:32 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב

היום ‏שהנחתי תפילין בשמע ישראל שחכתי לשים את היד ‏שנזכרתי ‏שמתי התחלתי מהתחלה האם זה היה דבר נכון לעשות והם לא מה לעשות?

תודה הרב

תשובה

שלום וברכה,

א. אם לא הנחת את ידך על עיניך בזמן קריאת שמע, יצאת ידי חובה ואינך צריך לחזור ולומר אותו שוב פעם.

ב. בכל אופן, זה שחזרת לומר שוב פעם "שמע ישראל" אין בזה בעיה.

אך צריך לכתחילה להמתין מעט בין אמירת הפסוק "שמע ישראל" הראשון, לאמירתו בפעם השניה.

כמו כן, עדיף לומר את הפרק הראשון של "ואהבת" ורק אח"כ לחזור ולומר שוב פעם את הפסוק "שמע ישראל", ואח"כ להמשיך ולומר את כל הפרשיות של קריאת שמע.

ברכה והצלחה