טהרת המשפחה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 17/10/23 17:38 ב בחשון התשפד

שאלה

שלום וברכה

אנחנו נשואים שנתיים ב"ה

בתקופה הזאת יצא לנו מספר פעמים מועט שיצא לי שגמרתי לאישתי בפה או בפי הטבעת (חשוב לי לציין כי זה היה במקרים מסוימים כמו בהריון מתקדם שהיה לה קשה לשכב בצורה רגילה או בזמן שהיא חששה שאולי היא תראה דם למרות שלא היה משהו חריג. אז עשינו את זה בדרכים הללו).

עשיתי את זה עד עכשיו כי הבנתי מהמדריך חתנים שלי שזה אפשרי כי הוא אמר לי כמה פעמים שהעיקר זה שהזרע יצא בגוף האישה ולא בחוץ.

לאחרונה הבנתי שזה לא כ"כ חלק

אשמח להבין את העניין והאם יש בזה דעות לכאן ולכאן.

תודה רבה וסליחה על השאלה

תשובה

שלום רב,

מותר לקיים יחסים באופן כזה כאשר לא מונעים הריון ובאקראי ( לא באופן קבוע )

נכון כמו בכל דבר בהלכה יש מחלוקת והרב מכריע ( לכאן או לכאן ).