אין לי חברות בכיתה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/11/23 21:46 א בכסלו התשפד

שאלה

שלום.

לא מזמן התחלתי כיתה י' ובזמן הזה נוצרים ערבובים בין הכיתות שלמדנו בהם בשנה שעברה.

נוצר מצב שהשנה אין לי כל כך חברות בכיתה. אני מוצאת את עצמי יושבת לבד בהפסקות ופשוט מסתכלת על כל שאר הבנות מדברות.. אני תמיד מנסה להזכיר לעצמי שהעולם הזה יעבור והעיקר זה עבודת השם ולא הנאות ושצריך רק לעבוד את השם אבל זה קשה.. אני לא רוצה ליפול לעצבות בגלל שאין לי חברות..

איך?

תשובה

שלום וברכה

אפשר ממש להבין אותך. חברות זה דבר מאוד מאוד חשוב.

אשרייך שאת משתדלת להיות שמחה בכל מצב.

אסור שתישארי בודדה, זה גם דבר לא נעים, וגם יכול לגרום לנזקים קשים יותר.

ה' רוצה שיהיה לנו חיי חברה. וזה חשוב לנפש האדם.

הייתי מציע לך לדבר עם המורה, עם המדריכה, או עם ההורים שלך כדי שיעזור לך למצוא קלים, כדי ליצור קשרים טובים עם חברות.

בתפילה שתמצאי חברות טובות,

בהצלחה רבה

הלל