שם של אבא כמו שם החתן

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/10/23 13:56 יד בחשון התשפד

שאלה

הייאני יוצאת עם מישהו שיש לו שם כמו של אבי ,ברצוני לדעת האם יש איסור ?

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין אין בזה איסור.

בכל אופן, יש שחששו לכך משום שזה אחד מהדברים שכתב רבי יהודה החסיד בצוואתו, שלא להתחתן כאשר שם החתן הוא כשמו של אבי הכלה.

על כן נראה לענ"ד, אם בכל הדברים אתם מרגישים שאתם זיווג משמיים, אין לכם לחשוש לכך.

כמו כן צריך לדעת, שיש מגדולי ישראל בעבר ובהווה, שאומרים שכל הצוואה של רבי יהודה החסיד נכתבה רק לזרעו.

בכל אופן, רצוי שלפני האירוסין שתלכו לרב גדול שיברך אתכם.

ואם בכל אופן אתם חוששים, אפשר להוסיף שם לחתן ואז גם לפי צוואתו של רבי יהודה החסיד, אין חשש בכך.

בשורות טובות