שמירת הברית

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/09/23 10:59 ג בתשרי התשפד

שאלה

היי שלום כבוד הרב

היי אני בן 33 רווק התחלתי לשמור ברית קודש מלפני חודש וחצי,השאלה שלי בעצם היא כזאת,

כמה זמן כבר אני יכול לשמור על הברית קודש לא נשוי, רווק, אין חברה, אין כסף לצאת להכיר חברה, אישה,

תשובה

שלום רב,

המצוקה שאתה מתאר היא באמת מורכבת . אני שומע אותה היטב מתוך דבריך.

אענה בכנות , למעשה אין ערובה לשמירת הברית לא לפני הנישואין ולא לאחריהם.

כמובן שלאדם נשוי ההתמודדות קצת שונה . אך לכולם ישנם יצרים שנועדו בכדי להמשיך את קיום העולם ,ויצירת קרבה בין איש לאישה .

על כן , אתה תעשה השתדלות כמו שאתה עושה בכל מצוה או איסור.

ה' הטוב ייתן לך כוחות להיות עובד ה ' בכל מצב ובכל מקום.

אני מברך אותך בזיווג הגון עוד השנה אי"ה .

שנה טובה ומלאת עבודת ה' מתוך שמחה .