השם "נגה" עם "ו" או בלי "ו"

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/08/23 18:52 ד באלול התשפג

שאלה

איך נכון לכתוב את השם נגה, עם ו או בלי?

אציין כי אני כותבת בלי.

תשובה

שלום וברכה,

אמנם באקדמיה העברית הוסיפו כמעט לכל חולם את האות "ו", אלא אם כן זו מילה מפורסמת כמו המילה "כל", ולכן הם ממליצים לכתוב עם האות "ו". ראי כאן לדוגמה:

https://www.facebook.com/AcademyOfTheHebrewLanguage/photos/a.181203348616396/3770511936352168/?type=3

אבל לענ"ד, יותר מדויק לכתוב כפי שכתוב בתנ"ך ללא האות "ו". במיוחד שאנשים לא אמורים להתבלבל עם מילה אחרת, ולטעות בקריאת שמך.

ולכן אמליץ לך לכתוב את שמך "נגה" בלי האות "ו" כפי שכתוב בפסוקים:

ישעיהו ס, ג: "וְהָלְכוּ גוֹיִם לְאוֹרֵךְ וּמְלָכִים לְנֹגַהּ זַרְחֵךְ"

ישעיהו סב, א: "לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר"

תהלים יח, יג : "מִנֹּגַהּ נֶגְדּוֹ עָבָיו עָבְרוּ בָּרָד וְגַחֲלֵי אֵשׁ".

ועוד מקורות רבים.

בהצלחה רבה

הלל