נסיע ועיכוב לקראת שבת

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 03/10/23 15:11 יח בתשרי התשפד

שאלה

אני חוזר מבאר שבע לאילת לבית שלי והיינו אמורים להגיט שעה לפני כניסת שבת אבל התעכבנו בדרך ואנחנו הגענו כמה דקות לאחר כניסת שבת... רציתי לדעת עד כמה זה נורא ומה לעשות בשביל לכפר על החטא?

תשובה

שלום רב.

כניסת השבת ברוב הארץ בלוחות היא 20 דקות בדכ לפני השקיעה .

יוצא מכאן שאם נסעתם כמה דקות לאחר כניסת שבת המופיעה בלוח לא חיללתם שבת, כי לא קיבלתם אותה בזמן הנקוב בלוח אלא הכנסתם שבת בזמנה עד השקיעה.( זמן כניסת שבת לאיסור עשיית מלאכה באופן רשמי הוא בשקיעה)

כמובן שאנחנו מקפידים לקבל שבת עם תוספת כמו המופיע בלוח ויש להקפיד על זמן זה כשאין משהו חריג.

יישר כח על משמעות שמירת השבת , ותזכו לקבל שבתות מרוב שמחה.