רכישת מוצר כשר למהדרין באינטרנט מחנות לא כשרה

חדשות כיפה רבני כושרות 02/07/23 15:40 יג בתמוז התשפג

שאלה

שלום רב,

נתקלתי בשאלה האם מותר לרכוש מוצר באריזה סגורה מחנות שאינה כשרה.

כאשר לא מתקיימת מראית עין משום שכל הקנייה היא דרך האינטרנט ואין איש רואה אותי ואת המוצר שרכשתי, המוצר מגיע במשלוח הביתה.

חשוב לציין שהמוצר הנרכש הוא סגור ובעל הכשרות המתאימה ואין אפשרות להשיג אותו בחנות אחרת וכשרה לאחר מאמצים רבים של חיפושים.

אשמח להסבר במידה ויש סיבה שעליי להימנע מלרכוש מהם באופן כללי.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מבחינה הלכתית אין בעיה בכשרות המוצר.

חשוב תמיד לבחון את מי בוחרים לפרנס, האם כאלו שבחרו לשלם על כשרות כדי שלא להכשיל את הרבים, או כאלו שבחרו לחסוך ולא לקחת פיקוח כשרות, ובפועל מכשילים רבים.

בברכה

יצחק דביר.