סתירה???

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/06/23 22:02 ל בסיון התשפג

שאלה

שלום לרב!

מסופר במסכת ברכות (כ/א) רַבִּי יוֹחָנָן הֲוָה רְגִיל דַּהֲוָה קָא אָזֵיל וְיָתֵיב אַשַּׁעֲרֵי דִטְבִילָה. אֲמַר: כִּי סָלְקָן בְּנוֹת יִשְׂרָאֵל וְאָתְיָין מִטְּבִילָה, מִסְתַּכְּלָן בִּי, וְנֶהֱוֵי לְהוּ זַרְעָא דְּשַׁפִּירֵי כְּווֹתִי.

והתניא (נדרים כ/ב) לא ישמש אדם עם אשתו ויתן עיניו באשה אחרת ויהיו בניו קרובין לממזירין הנקראין בני גרושת הלב?!

כיצד מתיישבים שני הדברים הללו?

בתודה מראש!

תשובה

שלום

עיין מה שכתב בעניין זה הבן איש חי בחיבורו 'בניהו' על הש"ס בברכות שם, שחילק בין אנשים לנשים.

כל טוב