מצאתי כסף ברחוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/23 18:30 כה בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב, מצאתי היום ברחוב דיי ראשי בעיר 3 שטרות של 50 שח שנפלו ברחוב אחד אחרי השני. ניסיתי לשאול אנשים שהיו מסביב אבל אף אחד לא ראה כלום, אז נשארתי באזור לכמה דקות כדי לראות אם מישהו בא לחפש את הכסף, אבל לא מצאתי את האדם שאיבד..

אני חוששת להשאיר פתק בגלל האנשים שמסתובבים באזור, וגם בגלל שאין סימנים על הכסף, חוץ מהסכום והמקום שבו מצאתי, לכן כל אדם יכול לטעון שזה שלו..

מה לעשות?

חשבתי אולי לחלק את הכסף ולתרום לצדקה למקומות שונים..

המון תודה על העזרה!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה מאוד.

על פי ההלכה, ניתן להניח כי הכסף הגיע אלייך לאחר ייאוש, שכן ״אדם עשוי למשמש בכיסו בכל שעה״.

כיוון שכך, מותר לך לקחת את הכסף הזה לעצמך.

זו שורת ההלכה. אם את חשה שאת רוצה לעשות משהו אחר - בוודאי שמותר לך.

יישר כוח