לימוד גמרא לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 21:11 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום,

אני רוצה ללמוד גמרא ולא מצאתי מסגרת ללימודי נשים, ממה נובע האיסור על לימוד נשים? איפה כן אוכל למצא מקום ללמוד בו?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרצון שלך הוא טוב ובייחוד לגבי עיקרי אמונת ישראל והלכות הבית, שאלו שני תחומים ראשוניים שאשה צריכה לדעת. כמו כן עליה לדעת היטב את התנ"ך כולו כדי להכנס לעולם של תורה.

על כן חפשי מקומות שמלמדים את הבסיס: תנ"ך, אמונת ישראל (כוזרי, מהר"ל, כתבי חסידות), הלכה. לאחר מכן אפשר אולי להמשיך הלאה, אבל אין לקפוץ במדרגות אלא לעלות לאט לאט.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ