כשרות בכלים

חדשות כיפה רבני כושרות 07/06/23 14:19 יח בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב,

התחתנו ברוך ה לפני חודשיים ונכנסו לגור בדירה בשכונה דתית\ חרדית ירושלים. בדירה היה תנור משומש ומבירור הנושא הבנו שאנחנו לא יכולים להסתמך על הכשרות של הדיירים הקודמים ולכן שאסור לנו להשתמש בתבניות של התנור אלא רק ברשתות אחרי שהכשרנו את התנור. היום הנחתי בטעות מכסה של פיירקס על הרשת, האם הוא לא כשר עכשיו? אם כן האם יש דרך להכשיר אותו? כיצד עלינו לפעול?

תודה מראש, וערב טוב

תשובה

שלום וברכה

מכיון שהרשת אינה בת יומה היא אינה מטריפה את הפיירקס.

גם אם היתה בת יומה לא היתה מטריפה אותה אם לא היה רוטב ביניהם.

בברכה

יצחק דביר