כשרות קיטניות בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 21/03/23 17:32 כח באדר התשפג

שאלה

שלום וברכה!

לגבי קטניות בפסח לאשכנזים, האם יש דברים שמותר לאכול למרות שכתוב עליהם "לאוכלי קטניות" אם הקטניות שבמוצר בטלות ברוב? למשל גלידות? שוקולית? מילקי (עליו שמעתי שיש בו עמילן תירס וזה מעמיד את המאכל ולכן אסור) האם מותר לאכול?

תשובה

שלום וברכה

במוצרים תעשייתיים לא מערבים סתם רכיבים, בוודאי לא כאלו שמקטינים את הצרכנים בפסח,

לכל רכיב יש תפקיד, הוא מיועד למתן טעם, או להעמיד את המוצר.

בחק יעקב (תסד, ו) פסק שרכיב שמעורב במכוון במאכל כחלק מן המתכון שלו אינו בטל (וכן משמע במשנ"ב תסד, ו).

לכן בדרך כלל כשכתוב לאוכלי קטניות על המוצר זה באמת מותר רק למי שאינו נוהג להימנע מהם.

יש מקרים בודדים שבהם הכשרות סימנה את המוצר כך כדי להימנע מביקורות, אבל כאמור זה בוודאי לא רוב המוצרים.

בברכה

יצחק דביר