כלי פיירקס מזכוכית

חדשות כיפה רבני כושרות 18/01/23 18:54 כה בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

ברשותי כלי פיירקס מזכוכית עם מכסה זכוכית שאני משתמש בו במקום העבודה שלי בשביל לחמם אוכל בשרי שאני מביא מהבית (מחמם במיקרו).

השאלה שלי היא אם אני מביא אוכל פרווה ומחמם במיקרו באותו הכלי, האם האוכל נשאר פרווה או שהופך להיות בחזקת בשרי ואני צריך לחכות 6 שעות בשביל לאכול אוכל חלבי?

שאלה נוספת, האם ניתן לחמם באותו הכלי אוכל חלבי אחרי שעבר שטיפה ועברו 24 שעות מאז שחומם בו אוכל בשרי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין צורך להמתין שש שעות לאחר מאכל שחומם בכלי כזה (ובכל כלי נקי אחר).

אסור לחמם בו אוכל חלבי (פרט לספרדים הנוהגים לפי הגר"ע יוסף שמתיר זאת, אך גם הם צריכים לבדוק שהכלי נקי לגמרי ואין עליו שומניות שרופה וכדו').

בברכה

יצחק דביר