להכיר את היצר הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/01/23 10:58 כג בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

אני קראתי שתפקידינו זה להפוך את היצר הרע לטוב ולהשתמש בכוחותיו כדי לבנות את האדם, בשביל זה אני רוצה להכיר את היצר הרע את תפקידיו ואיך הוא פועל.

מה שאני יודע עד כה שהיצר רע זה התאוות והדחפים שלנו (נקרא גם הנפש הבהמית) אבל איך פועל?

אני למשל סטודנט, האם היצר הרע רוצה לשבש לי את החשיבה ולהפוך אותי לעצלן וטיפש? האם עליי להגבר עליו להיות חרוץ ומשכיל?

תשובה

ב"ה,

שלום,

תפקידנו לגבור על היצר ולא לתת לנו לנהל את החיים,

להפוך את יצר הרע ליצר טוב זו מדרגה ליחידי עולם כמו אברהם אבינו,

למדרגה זו אפילו דוד המלך לא הגיע.

יצר הרע רוצה שנבחר ברע,

יש לו הרבה טכניקות, ואחת מהם זה להראות שהרע הוא באמת טוב

נחמד למראה ותאוה לעניים,

לא צריך לשמוע לו גם בפיתויים אלו,

אך איך נדע מה טוב?

את זה נדע רק על ידי לימוד תורה,

כל התחומים, גמרא הלכה אגדה ולימוד מוסר שמחזק את היכולת לעמוד מול הפיתויים של היצר.

בברכה,

דני ארגמן