כהנים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/11/22 23:42 כה בחשון התשפג

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

ספר החינוך מצוה קנב - שלא להכנס שתויי יין במקדש וכן שלא יורה שתוי

ויקרא י', ט'

מדיני המצוה, מה שאמרו זכרונם לברכה שכל כהן הכשר לעבודה אם שתה יין, הרי זה אסור לו להכנס מן המזבח ולפנים, ואם נכנס ועבד עבודתו פסולה וחייב מיתה בידי שמים, שנאמר שם ולא תמותו. וכן אסור לכל אדם. בין כהן בין ישראל, להכנס למקדש כולו, מתחילת עזרת ישראל ולפנים, כשהוא שתוי יין או שכור או פרוע ראש דרך ניוול, כלומר ששערות ראשו גדולים ביותר, או קרוע בגדים, ואף על פי שאינו באזהרה איסור יש בדבר, והאיסור אינו אלא מפני כבוד הבית.

לגבי

ואף על פי שאינו באזהרה

למדתי שלא ענש אלא אם כן הזהיר.

אז אסור אך אין עונש ?

תודה ממשה

תשובה

שלום,

הכוונה, אף על פי שישראל לא מוזהר בלאו זה, שהוא רק לכהנים,

מכל מקום אסור מצד אחר, מצד מורא מקדש, שבו כולם חייבים לא לזלזל במקום,

עיין מנחת חינוך על מצוה זו אות ג,

בברכה,

דני ארגמן