תפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/10 08:56 יב באב התשע

שאלה

שלום רב

תזכו למצוות קודם כל על עבודת הקודש שלכם עלו והצליחו בזיכויים

אז ככה,

שאני לפעמים מאחר לבית כנסת במנחה ואני מגיע לאשרי אחרי עלינו לשבח נכון להגיד מה שפספסתי (מזמור ופיטום הקטורת) או שאני במניין אשכנזי שמתחילים מאשרי

ב.בד"כ שאני מגיע לבית כנסת הציבור בהודו פחות או יותר האם להיות עם הציבור ?ואחרי עלינו לשבח עם הציבור להגיד מה שלא הספקתי מהעקידה?

מה נכון לעשות?

ג.בכל בוקר בדרך לבסיס אני קורא הכל עד להשם מלך השם מלך השם ימלוך לעולם ועד ואחרי זה מניח תפילין בצבא ואומר מהשם מלך עד הסוף

האם אני מחוייב בהפסק דיבור עד שאני מניח תפילין בבסיס?

ד.בימי שני וחמישי באוטובוס אני קורא את התוספות של התחנון האם זה בסדר ואז עם התפילין בבסיס אני אומר את התחנון הרגיל בלבד

האם נכון וראוי לעשות כך?

כל טוב שבת שלום ומבורך

תשובה

לשואל שלום,

א.אם הגעת אחרי עלנו לשבח צריך להתחיל מלמנצח,
אגב,גם אם אתה מתפלל במנין אשכנזי צריך לומר קורבנות רק לבא לבית הכנסת לפני הזמן כדי להתפלל במניין.

ב.להתפלל עם הציבור ואחרי התפילה להשלים קורבנות.
מברוך שאמר לומר עם הציבור ואם יש יותר זמן להוסיף קורבנות ומזמורים לפי סדר עדיפות - מופיע בשו"ת יחוה דעת עמוד כז בהערה.

ג.עד ברוך שאמר מותר הפסק דיבור.

ד. מקומם של התחינות אחרי תפילת עמידה ולא ראוי להקדים לפני התפילה

וה' ישמע תפילתך,

בברכה,

דני ארגמן