מהו- קול חתן וקול כלה?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/08/13 20:10 א באלול התשעג

שאלה

שלום לרב שלמה בן אליהו,

שמי אסף אני מתחתן בשבת הקרובה פרשת שופטים, אני צריך דבר תורה (ווארט) לשבת חתן עם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד זה חשוב לי

שהדבר תורה לא יהיה ארוך מידי אבל שיהיה קל לי לזכור אותו.

תודה

אסף

תשובה

בס"ד

שלום רב אסף היקר.

מזל טוב לרגל חתונתך.

מברך אותך ואת רעייתך בבית מלא אהבה, שמחה, עוצמה, קדושה וברכה, פרנסה בשפע, בנים ובנות יראי ה´, אמן.

אכתוב לך דבר תורה קצר על אחת מתוך השבע ברכות:

"קול ששון וקול שמחה, קול [חתן] וקול [כלה]"

מהו קול חתן וקול כלה?

ולמה מברכים זאת בשבע ברכות?

כדי להבין זאת נספר מעשה שהיה בחתן וכלה, שלפני 3 ימים התחתנו, והיו תוך כדי השבע ברכות.

לכלה קראו יסכה , ולחתן קראו שילה.

והנה הם הולכים לביתם ברחוב ירושלים בעיר הקודש צפת, והנה לפתע החתן לא שם לב, ונתקע במעקה העקום שליד המדרכה, ונפל.

[הכלה אומרת לו: עינים שלי, מתוק שלי, מה קרה? איך נפלת? איך אתה מרגיש?]

מתקשרת היא ישר למוקד 106 בעיריה ואומרת וצועקת עליהם: בעלי אהובי נפל כאן ברחוב בגללכם, תבואו מיד לתקן את התקלה..

חלפו עברו להם [80] שנה, והנה החתן שילה, והכלה יסכה עוברים שוב באותו רחוב, והחתן שוב נתקל באותו מעקה שלא סודר, ונופל.

[אומרת לו הכלה: איפה העינים שלך, יא זקן?!

מה אתה לא רואה?]...

הברכה שאנו מברכים את החתן והכלה בשבע ברכות: [אותו קול אוהב, מכיל, עוזר, נעים ורגוע שהיה להם בשבע ברכות, עת היו חתן וכלה טריים...

אותו קול ילווה אותם כל החיים גם שיהיו בני מאה שנה...]

מזל טוב !

שבת שלום ומבורך!