זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/07/10 22:31 יג באב התשע

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

יש לי שאלה, אני יוצאת עם מישהו ואני רוצה שרב יראה אותו ישאל אותו שאלות לפני החתונה.

למי אני יכולה לשלוח אותו?

אני רוצה שהוא יתחזק, הוא שומר פה וש.. אבל לא משהו, אני חזרתי בתשובה ב"ה שזיכה אותי, לפני שנה בערך.. ואני רוצה שהוא יתחזק!

אני רוצה לשלוח אותו לרב גדול שידבר איתו,

שיראה גם אם הוא מתאים כרגע לחתונה, אם הוא רציני, אם הוא רוצה בכלל להתחזק.

למי אפשר לשלוח אותו?

תודה

מיטל

שבוע טוב ומבורך!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

את עומדת בעזרת ה' להקים בית בישראל, שיהיה בשעה טובה.
ברצוני להתיחס לכמה נקודות בשאלתך.

א. החלטה החשובה עם מי להתחתן מוטלת עליך ולא על שום אדם אחר, כיוון שבסופו של דבר את זו שיכולה לאמוד את הדברים לאשורן, כמובן יש מקום להועץ בענינים שונים אבל ההחלטה עליך!

ב. חשוב לדעת שלא בונים על כך שאדם ישתנה ויתחזק אחרי החתונה, גם אם מבטיח ורוצה לא תמיד הוא יכול, לכן את צריכה לבחון את הבחור כפי שהוא עכשיו ולפי זה תחליטי.

ג. כמו כן לא לנסות לשנות את בן הזוג לא לפני החתונה ולא אחרי, לא באופן ישיר גם לא באופן עקיף, דרך רבנים ומחנכים, אלא תבחני אותו כפי שהוא מבלי לבנות על פנטזיה שתשני אותו,

ד. ביחס לבשלות לחתונה את לא יכולה לשלוח אותו לאבחון אצל רב לקבוע אם הוא מוכן לחתונה או לא, זו גם צריכה להיות החלטה שלך.

ה. ככלל הייתי מציע לך למצא לך מי שתדריך אןתך גם בעבודת ה' שקבלת על עצמך,וגם בתהליך הבחירה והקמת הבית.

שתזכי להקים בית מלא שמחה ואור!!

בברכה,
דני ארגמן