זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/07/10 18:09 י באב התשע

שאלה

שלום רב,

אני בחורה בת 26 פלוס,

אני לא דתייה, אך מסורתית ובאה מבית מסורתי.

מאז שאני זוכרת את עצמי אני כמהה לזוגיות, לחתונה ולהקמת בית. היו לי 2 בני זוג בחיים

ועם שניהם זה נגמר, למרות שהייתי בטוחה שנתחתן.

אני לא מצליחה למצוא זוגיות, לא מצליחה למצוא גבר שבאמת יגרום לי לרצות להיות איתו לתמיד, אני קשה ובררנית מצד אחד ולא מוכנה לשידוכים מצד החברות בשום אופן, מצד שני זה מונע ממני להכיר מישהו ואני ממש מפחדת להיות לבד.

יש ימים שאני נכנסת ממש לדכאונות ופחדים שאני אישאר לבד לתמיד ושזה הקללה שלי בעולם הזה.

ויש רגעים שאני מנסה להאמין ולהתזחק ולדעת שהכל לטובה וכל דבר בעיתו, אבל זה לא עוזר לי, למרות שיש לי אמונה חזקה ככל שהזמן עובר זה יותר מדכא. בעיקר שאני רואה שלכל החברות שלי יש זוגיות, רובן כבר נשואות ויש להם ילדים ורק אני נמצאת במצב הזה. זה הדבר שאני הכי רוצה בעולם ולא מבינה למה זה לא קורה, ולמה אני מתפללת כל יום לקב"ה, כל יום שיביא לי את הזיווג שלי......

מה עליי לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום לשואלת,

א. ראשית אשרייך שאת כמהה לזוגיות, כמיהה זו מייצרת כח ומוטיבציה להשקיע בתהליך.

ב.כתבת שאת לא מעונינת בשידוכים של חברות, מדוע שלא תפני לשדכנית שתוכל להכיר אותך ולהציע לך הצעות? אם גם זה לא מתאים לך, תבררי לעצמך מדוע באמת לא? מה דוחה אותך ומה מונע ממל לעשות צעד זה?

ג.את אומרת שאת מצפה "למצוא גבר שבאמת יגרום לי לרצות להיות איתו לתמיד" - אני שומע מכאן שאת זו את והוא צריך לגרום לך ל... , דומני שבבנין זוגיות זה לא הולך כך, העבודה צריכה להיות של שני בני הזוג, גם בתהליך ההיכרות גם לאחר החתונה, צריכה להיות יותר יוזמה מצידך הן בחיפוש הן בתהליך.

ד.לגבי הקללה - אין לאדם יעוד להיות מקולל, האדם הושם בגן עדן לעובדה ולשומרה, גם בגן עדן עובדים!

אני מאחל לך שבמהרה תמצאי את בן זוגך ותזכו לבנין עדי עד,

בברכה,

דני ארגמן