תפילת שחרית לנשים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 20/02/18 12:23 ה באדר התשעח

שאלה

שלום, ערב טוב.

הייתי רוצה לדעת מה הסדר הנכון לתפילת שחרית עבור נשים. אני מתחילה בב. השחר, אשרי יושבי, ק"ש(בלי הברכות, האם אני טועה?), עמידה, שיר של יום, הושיענו ועלינו לשבח. שאלה נוספת, האם אפשר לחלק את הפילה כך שבין ק"ש לעמידה יהיה הפרש של שעה שעתיים?

ישנם ימים בהם לא התפללתי במהלך כל היום, למעט אמירת ב. השחר, ואני מגיעה הבית באפסית כוחות ומותשת. וכשאני חושבת להתפלל ערבית אני לא מרגישה שלמה עם עצמי ומתביישת בפני הקב"ה שאני מתפללת רק כי אני מחוייבת, לצאת לידי חובה. ולכן אני מעדיפה לא להתפלל (לרוב זה לא קורה, אבל מהפעמים שכן אני מרגישה רע עם זה).

מה אפשר ומב נכון לעשות במצב כזה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

ישנו דיון בחז"ל, האם נשים חייבות להתפלל 3 תפילות ביום, או מספיק להן ,תפילה אחת.

מעיקר הדין, את צריכה להשתדל להתפלל תפילה אחת, בכל ביום.

כמו כן, את יכולה לבחור את התפילה, שהכי נח לך להתפלל.

בנוסף לתפילה אחת ביום, תקפידי לומר בכל יום את ברכות השחר, ואת קריאת שמע.

בכל אופן, גם אם את לא מתפללת בהתלהבות וחשק גדול, אל לך לפספס את התפילה באותו היום, כי

א. זה עדיף מלא להתפלל כלל.

ב. לפעמים ההרגשה הזו, נובעת מעצת היצר הרע.

זכות גדולה נתן לנו הקב"ה, להיות איתו בקשר בכל יום, ובכל עת.

ושנזכה לנצלו בשמחה וברצון.

ברכה והצלחה