פציעה בשבת שלא בכוונת תחילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/09/17 11:44 כד באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול בעניין שבת- האם יש בעיה לעשות פעולה שעלולה להביא לפציעה עצמית בשבת?

למשל להסיר איפור (שמיועד לשימוש בשבת) מהפנים, כאשר יש חשש שבמהלך ההסרה ייפתח פצע שעל הפנים ויירד דם?

או שנועלים נעליים חדשות בשבת ועלול להיווצר שפשוף ברגל שמביא לפציעה?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש לכך הגדרה בהלכות שבת: דבר שאינו מתכוון.

דבר זה מותר בשבת. בתנאי שאין וודאות שהמלאכה תיעשה.

עייני http://ph.yhb.org.il/plus/01-09-05-01/

במקרים שאת מתארת אין וודאות שתהיה פציעה לכן מותר להסיר איפור ולנעול נעל חדשה.

אם מדובר בפצעים שטרם הגלידו או בעור רגיש ויש וודאות שהפעולה תגרום לדימום אז אסור לעשות זאת.