חרקים באפרסק

חדשות כיפה רבני כושרות 11/05/18 12:35 כו באייר התשעח

שאלה

באפרסק יש חשש להימצאות חרקים? ואם כן, איך צריך לנקות אותו?

תשובה

אפרסקים שגדלו בגידול חקלאי מסודר - בדרך כלל נקיים ואין צורך לבודקם מחרקים. אך תמיד מומלץ להתבונן בעת השטיפה, החיתוך והאכילה. במידה ומוצאים אזור רך או רקוב יש לחתוך ולבדוק את אותו המקום.

באפרסקים שגדלו בגינה ללא ריסוס מסודר - עלולים להמצא חרקים. הנגיעות תתבטא בעקיצות על גבי קליפת פרי, מקומות רכים בפרי, או תולעים לבנות בתוך הפרי, משום כך פירות אלו יש לאכול בזהירות רבה. לפני האכילה, יש לחתוך את הפרי לשניים ולבדוק שאין חרקים מסביב לגלעין.