הכשרת מיקרוגל לפסח

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 30/03/04 16:47 ח בניסן התשסד

שאלה

האם ניתן להכשיר מיקרוגל שמשתמשים בו כל השנה שיהיה כשר לפסח ואם כן אז איך?

תודה מראש על התשובה.

תשובה

הכשרת מיקרוגל לפסח ולכל ימות השנה

1 . הכשרת צלחת הזכוכית
ניקוי היטב
הגעלה במים רותחים (אפשר להגעיל בסיר גדול מאוד, אם אין סיר גדול, אפשר לחמם מים בתבנית אפיה - על גבי כיריים. לכסות בתבנית נספת כדי לאפשר רתיחה ,לשקע את הצלחת במים בתבנית אם לא נכנסת לגמרי לסובב אותה בתוך המים וכך מוגעלת כולה.)

2. ניקוי המיקרוגל
לפי הוראת הניקוי של היצרן ,ניקוי העיגול עם הגלגלים.

3. הכשרה
להחזיר את הצלחת למקומה.
לשים 2 כוסות מים לחמם כ 10-15 דקות, עד שהמים מתאדים, כחצי מכל כוס.

תשובת הרב אליקים לבנון רבה של אלון מורה וראש ישיבת ברכת יוסף