תגובה אלרגית לתפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/05/15 12:59 ב בסיון התשעה

שאלה

שלום רב.

יש לי בעיה.

כאשר אני מניח תפילין, לאחר כמה דקות מתחיל לגרד לי בראש, וזה נהיה יותר ויותר מפריע ככל שהתפילין על ראשי יותר זמן.

הלכתי לרופאת עור והיא אמרה שיש כאן תגובה של העור שלי לחומר ממנו עשויים התפילין ולכן עליי לשאול רב אם יש כזה דבר 'תפילין היפואלרגניים'

ובכל מקרה אשמח לדעת אם עוד אנשים סובלים מכך ומה הם עושים.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מפרסם את השאלה אולי מישהו מהקוראים ימציא לנו מידע בנושא.

הפתרון ההלכתי המידי הוא להניח הנחה רגילה על השער ולברך. מיד לאחר מכן אפשר ליצור חציצה בין הרצועה והשער (שלא במקום הבית) להניח את הרצועה על כיסוי כלשהו.
בשעת הדחק אפשר ליצור חציצה גם בין הבית לשערות - לאחר שהנחת כרגיל וברכת.

בשורות טובות